WordPress Eposta Gönderim Ayarları

YurtHost
YurtHost Cloud Hosting
2 min readFeb 8, 2017

--

WordPress CMS — WordPress İçerik Yönetim Sistemi

WordPress dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi uygulamalarından birisidir. WordPress sayesinde neredeyse her türlü site yapılabilmektedir. Forum, blog, e-ticaret, otel rezervasyon, ürün tanıtım, haber, okul, mağaza gibi her türlü altyapıyı oluşturmaya olanak sağlayan wordpress, ücretsiz bir uygulamadır.

WordPress Sitenizi YurtHost Bulut üzerinde kolay uygulama kurucu ile kolayca oluşturabilirsiniz. Yazımızı buradan inceleyebilirsiniz.

Hosting sunucularda mail() fonksiyonu güvenlik nedeniyle kapatılır. Bu yüzden SMTP kullanarak eposta gönderimi için gerekli ayarların yapılması gerekmektedir. Kurulum sonrası yapılması gereken ilk ayar değişikliği olarak bu ayarları uygulamanızı öneririz.

  1. Yeni ekle butonu ile eklenti ekleme sayfasına gidiyoruz.

2. WP-Mail-SMTP eklentisini arayarak Hemen Yükle diyoruz.

3. Eklentinin ayarlarını ekran görüntüsündeki gibi kendi eposta bilgilerimize göre yapıyoruz. Siteniz uzantılı epostalarınızı veya gmail, hotmail uzantılı eposta adreslerinizi kullanabilirsiniz.

4. Kurulum işlemi bu kadar. Test işlemini aynı sayfadaki test gönderim kısmına gönderim için kullandığınız eposta dışında bir eposta yazarak yapabilirsiniz.

İyi günlerde kullanın :)

YurtHost Cloud Hosting — Gerçek Bulut Deneyimi.

--

--